LPG tretmani tijela- detalji

LPG Endermologie tretmani tijela

ANTICELULITNI TRETMANI

Sama činjenica da celulit pogađa većinu žena dovoljna je za zaključak kako nema čudesnog rješenja za njegov nestanak, naročito ne preko noći.

Problemu celulita u velikoj mjeri doprinose loše prehrambene navike – prije svega prevelika količina masnoća, šećera i soli. Dijete i izgladnjivanje ipak nisu nikakvo rješenje jer su prije svega nezdravi za organizam, a niskokalorična prehrana otežava proces razgradnje masnoća. Raznim istraživanjima je dokazano da se celulit ne može smanjiti mršavljenjem, jer se u tim situacijama smanjuje samo količina masnog tkiva, ali se struktura čvorića kolagena, od kojih je građen celulit, ipak ne mijenja. To govori u prilog činjenici da problemu celulita treba pristupiti ozbiljno i tretirati sve uzročnike koji ga izazivaju.

Danas najučinkovitije sredstvo u borbi protiv celulita i nepravilnih oblina predstavljaju LPG uređaji kojima je Američka nacionalna organizacija za kontrolu hrane i lijekova (FDA) dala i službenu potvrdu učinkovitosti.  Povećavajući lokalnu mikrocirkulaciju, LPG metoda vraća kruženje hranljivih tvari vezivnog tkiva u stanje prije nastanka celulita i time poboljšava izgled i pojačava zategnutost kože.  Tretmani su potpuno bezbolni i relaksirajući, tako da pomažu i u otklanjanju stresa.

Za postizanje optimalnih rezultata LPG preporuča  minimalno 15 – 30  Endermologie tretmana cijelog tijela u trajanju od 35 minuta, koji se provode dva puta tjedno.  Osim eliminacije celulita postižu se i  izvanredni rezultati u preoblikovanju tijela, tako da je moguć gubitak 8 do 10 cm u obujmu struka, 9 do 12 cm u obujmu kukova i 5 do 9 cm u obujmu bedara. Istovremeno je moguć i tretman opuštene kože, nakon čega ona postaje nježna i zategnuta

REGULIRANJE TJELESNE TEŽINE

S 30 do 40 milijardi masnih stanica ljudsko tijelo ima gotovo neograničenu sposobnost nakupljanja masnog tkiva, što može imati i značajan negativni utjecaj na zdravlje.  Kada se unose kalorije koje nisu potrebne za stvaranje energije, tijelo ih prikuplja u masne stanice.

Višak masti povezuje se s brojnim opasnostima za zdravlje – rizik  od visokog krvnog pritiska, abnormalne vrijednosti masnoće u krvi, visoke vrijednosti triglicerida, šećerne bolesti tipa II, bolesti koronarnih krvnih žila, moždanim udarom, žučnim kamencima, osteoartritisom, apnejom u snu, rakom dojke maternice kod žena, debelog crijeva i žučnog mjehura, a kod muškaraca rakom debelog crijeva i prostate.

Ljudi koji mijenjaju prehrambene navike kako bi izgubili višak kilograma to obično nazivaju ”dijetom”, koja, kada počne, isto tako jednog dana mora i prestati, što odmah može predstavljati određeni neuspjeh. Danas je poznato da se može smršaviti uz pomoć raznih metoda, ali održavanje željene tjelesne težine zahtijeva trajne promjene stupnja fizičke aktivnosti i prehrambenih navika, što može biti vrlo teško, ali ne i nemoguće.

Iako LPG uređaji nisu uređaji čija je prvenstvena namjena gubljenje težine, mogu se vrlo uspješno koristiti u tretmanima pretilosti. Osobe koje žele smršaviti i podvrgavaju se medicinskim ili kirurškim tretmanima veliku pomoć mogu naći i u LPG tretmanima. Usporena cirkulacija, opuštena koža – problemi koji se javljaju kod prekomjerne težine vrlo se uspješno otklanjanju programima LPG uređaja. Ti tretmani ujedno će i zategnuti kožu i oblikovati figuru kako bi se u potpunosti zaokružili rezultati medicinskog ili kirurškog tretmana.

POSTPOROĐAJNO VRIJEME

Nakon poroda žene često ostaju suočene s raznim estetskim problemima – celulitom, nakupljenom masnoćom, opuštenom kožom trbuha, strijama, nerijetko i s ožiljkom nakon carskog reza.

Punih devet mjeseci tijelo nakuplja masnoću u osjetljivim područjima (bokovima, stražnjici, bedrima), cirkulacija donjeg dijela tijela je usporena zbog pritiska maternice, a koža na trbuhu, bokovima i stražnjici postepeno se sve više razvlači.

Zbog svog učinka na sve komponente celulita i lokaliziranih viškova masnoće, kao i na vensku insuficijenciju, LPG uređaji idealni su uređaji koji tijelo mogu vratiti u stanje prije trudnoće.

Znanstvene studije potvrdile su učinak LPG uređaja na smanjivanje celulita i smanjenje obujma tretiranih područja, kao i učinak na poboljšanje venskog i limfnog protoka u tretiranom tkivu. LPG uređaji također su uspješni u ublažavanju ožiljaka operacija. Mlade majke će uz LPG uređaje ponovno moći zadobiti mladoliko i zdravo tijelo.

MENOPAUZA

Menopauza je prirodan proces u koji žene ulaze oko svoje pedesete godine. Obično traje oko godinu dana – razmak između mjesečnica u tom je razdoblju sve veći, dok one potpuno ne nestanu, a proizvodnja ženskih hormona sve je slabija. To kritično doba u životu svake žene popraćeno je i mnogim drugim simptomima – noćnim znojenjem, čestim i brzim umaranjem, klonulošću, često puta i depresijom, demineralizacijom kostiju, stanjivanjem epidermisa (epidermis gubi do 30% na gustoći u jednoj godini), smanjena elastičnost i zategnutost kože, seksualni problemi, promjene u izgledu figure.

Ova posljednja promjena često vrlo negativno utječe na žene – zbog novog rasporeda masnoće one često izgledaju sve deblje i neskladnije.

U ovom razdoblju života LPG uređaji ženama postaju nezaobilazni saveznik u borbi protiv neželjenih promjena i posljedica – bore se protiv gubitka elasticiteta kože, stanjivanja epidermisa, opuštene kože, a svojim relaksirajućim i umirujućim djelovanjem umanjuju stres, nezadovoljstvo i napetost.

Talijanski znanstvenici u svom su istraživanju izvedenom 2002. godine dokazali da LPG uređaji imaju izrazito velik utjecaj na fibroblaste – aktiviraju ih i omogućuje povećanu proizvodnju kolagena i elastina.

RAVAN TRBUH

Ženski trbuh sastavljen je od različitih vrsta tkiva i organa koji ga čine osjetljivim i delikatnim područjem, često puta mjestom neatraktivnog nakupljanja suvišne masnoće i neugodnih, ponekad i bolnih napetosti.

Ovisno o zakrivljenosti same kralješnice i mišićima koji formiraju abdominalni zid, trbuh zaprima različit oblik i volumen kod ginoidnih i androidnih tipova žena. Začarani krug slabe mišićne aktivnosti, loše prehrane, lošeg držanja tijela, debljanja dovodi do sve većeg nezadovoljstva žena izgledom svog trbuha, a često puta i do zdravstvenih problema poput opstipacije.

Zbog svog djelovanja na lokaliziranu masnoću, vensku i limfnu cirkulaciju, LPG uređaji se s velikim uspjehom mogu  nositi s ovim čestim ženskim problemima. Studija provedena u Medinskom centru u Rouenu pokazala je i izrazito pozitivan učinak u rješavanju problema kod osoba koje su patile od funkcionalne kolopatije.

ZADRŽAVANJE VODE, OTEČENE NOGE, MEKANI CELULIT

Venska insuficijencija uključuje cijeli niz kliničkih pokazatelja – problemi vezani uz same vene, ali i problemi koji zahvaćaju kožno i potkožno tkivo koje okružuje vene (pojava mekanog celulita, nakupina masti, dermatititisa). U većini slučajeva javlja se i bol, problemi s oticanjem nogu i distalnim edemima – posljedica poplavljivanja tkiva vodom iz vena. Voda se zadržava i u dermisu i hipodermisu i doprinosi formiranju mekanog celulita koji se može proteći sve do listova i gležnjeva, značajno ih zadebljavajući.

Limfni sustav često puta ne može provesti dostatnu drenažu takvog tkiva i s vremenom se javlja vensko-limfna insuficijencija.

Uzroci venske insuficijencije raznoliki su – ona može biti hormonska, nasljedna, vezana uz trudnoću, debljanje, nezdrav način života. Tretira se tretiranjem tkiva, dermisa i hipodermisa, i poboljšavanjem venske cirkulacije.

LPG uređaji dokazali su svoju  učinkovitost na celulitno tkivo, vensku i limfnu cirkulaciju i njihova upotreba u tretiranju venske insuficijencije u potpunosti je opravdana. Već nakon nekoliko tretmana smanjuju se otoci na nogama i one postaju lakše i manje osjetljive. Tkivo se postepeno oporavlja, gležnjevi postaju normalno vidljivi, udovi koji se tretiraju sve su lakši, infiltrirani celulit se drenira. U tretiranju varikoziteta LPG uređaji koriste  drukčije protokole nego one kod venske insuficijencije, ali ni tada nisu kontraindicirani.

LIPOSUKCIJA

Liposukcija, metoda razvijena 70-tih godina prošlog stoljeća u Francuskoj, je kirurška metoda usisavanja i izvlačenja masnih naslaga iz tijela. Žene se najčešće podvrgavaju liposukciji u donjem dijelu tijela – za masnoće nakupljene oko bedara, trbuha, bokova i stražnjice, a muškarci joj pribjegavaju kako bi se riješili masnoće oko trbuha i torza. Liposukcija nema nikakav učinak na celulit i nije tretman gubljenja težine. Jednim operativnim zahvatom može se izgubiti najviše 8% ukupne težine tijela. Iako su posljedice ovog operativnog zahvata sve manje i manje kako estetska medicina sve više napreduje, nakon liposukcije potrebno je jako puno pažnje posvetiti uklanjanju posljedica i što bržem zacjeljivanju i odstranjivanju vidljivih tragova zahvata.

Estetski kirurzi širom svijeta pokazali su veliki interes u korištenju uređaja LPG uređaja kako bi se posljedice liposukcije svele na najmanju moguću mjeru. Zahvaljujući raznovrsnim programima LPG uređaji mogu se početi koristiti neposredno nakon zahvata kako bi onemogućili nastajanje edema i umirio bolna podrčja. Na dijelovima tijela na kojima se nije provela liposukcija LPG uređaji će djelovati na celulit i na višak kože ili obješenu kožu. Javi li se kao posljedica zahvata nesimetričnost određenih dijelova tijela, LPG uređaji svojim programima mogu ponovno oblikovati skladnu figuru.

Mnogi kirurzi preporučaju korištenje LPG uređaja nakon plastičnih i estetskih operacija, naročito nakon abdominalne lipektomije ili liftinga tijela.

OBJEŠENA KOŽA

U procesu starenja neizbježno dolazi do mlohavosti i obješenosti kože. Zbog velikog broja čimbenika kao što su težina, česte fluktuacije težine i trudnoća, elastičnost kože stavlja se na veliku kušnju. Hormonalne promjene u menopauzi i neuravnotežena prehrana siromašna potrebnim nutritivnim sastojcima također utječu na sintezu kolagena i elastina, a neodržavanje mišićne mase i općenita nebriga o mišićima još više utječe na vješanje kože.

Propadanje kolagena i elastina i smanjenje produktivnosti fibroblasta kožu čini rastegnutijom, mlitavom, neelastičnom – najčešće u području trbuha, stražnjice i unutrašnje strane bedara.

Vezivno tkivo, tkivo koje podržava kožu, ipak ima mogućnost proizvodnje kolagena i elastina dugi niz godina ukoliko je pravilno stimulirano. Kada se prepuste nježnom, usmjerenom vježbanju i stimulacijama, stanice vezivnog tkiva ponovno obnavljaju svoje mladenačke aktivnosti.

Brojni klinički rezultati i fotografije već su odavno dokazali uspješnost u obnavljanju vezivnog tkiva tretmanima na LPG uređajima. Znanstvena istraživanja dokazala su  da  LPG tretmani mijenjaju tkivo – fibroblasti se iz neaktivnog fenotipa transformiraju u aktivni fenotip. Veličina jezgri i broj fibroblasta povećava se u dijelovima tkiva tretiranim LPG uređajima što dovodi do oporavka u elastičnosti i zategnutosti kože.