LPG tretmani lica – detalji

LPG ENDERMOLIFT TRETMANI LICA

STARENJE LICA, TRETMANI VRATA I PODRUČJE DEKOLTEA

Starenje kože ireverzibilan je proces koji počinje ili se ubrzava u srednjim godinama, kad koža sve vidljvije prestaje biti onakva kakva je bila u mladosti. Danas postoje dvije glavne teorije o uzrocima starenja – starenje je genetski programiran proces ili nastaje zbog utjecaja raznih faktora na stanice u našem tijelu (sunčanje, zagađenje, pušenje, loša prehrana, gravitacija, trudnoća, menopauza, bolest).

Starenje kože očituje se kroz razne promjene:

  • smanjena gustoća epidermisa i usporavanje frekvencije njegova obnavljanja
  • smanjeno prirodno vlaženje kože
  • slabljenje dermalno-epidermalnih veza
  • smanjenje gustoće kolagenih i elastičnih vlakana, akumulacija lipida i kalcija u elastičnim vlaknima
  • slabljenje adipoznog tkiva na rukama i licu
  • slabljenje mikrocirkulacije

Klinički – na koži lica, vrata i područja dekoltea prvo su vidljive linije, zatim bore, izražajne linije i brazde, opuštanje kože, smeđe mrlje, keratoze, proširene vene i pore lica. Bilo da se upotrebljavaju na licu, području vrata ili dekoltea,

LPG uređaji učinkovito i vidljivo povećavaju gustoću kolagenih i elastičnih vlakana (naročito oksitalana). Svojim intenzivnim stimulacijama LPG uređaji uspješno se bore protiv opuštanja kože i vraćaju njezin prirodni elasticitet.

BORE I LINIJE

Bore su prvi znaci starenja lica, izdajnički pokazatelj napada vanjskih elemenata kao što su zagađenje, cigarete i naročito sunce, na kožu. Zračenje sunca doslovno uzrokuje starenje lica svojim kemijskim djelovanjem na strukturu kože.

Mikro oštećenja u mreži kolagena i elastičnih vlakana uzrokuju i bore i linije, a unutar stanica uzrokuju i veliki gubitak vode. Povećanom koncentracijom mišića lica dolazi do naglašavanja i još većeg brazdanja bora i linija – javljaju se izražajne linije, najčešće oko usana i očiju.

LPG uređaji svojim intenzivnim stimulacijama tkiva značajno smanjuju broj bora i linija, kao i njihovu dužinu i dubinu.

CRTE LICA - OPUŠTANJE KOŽE

Pojava naglašenih crta lica često je rezultat opuštanja kožno-mišićne strukture lica. Najčešće se javljaju oko vilice, u području vrata i očnih kapaka, kao posljedica promjena izazvanih starenjem kože i stalnog utjecaja gravitacije.

Takve crte postaju još naglašenije nakon naglog gubljenja težine jer nestaju masne naslage koje su zatezale kožu. Nakon takvog zatezanja, koža se ne može uvijek vratiti u prijašnje stanje. Naprotiv, i mišići s vremenom sve više atrofiraju i kako se sve više spuštaju, za sobom povlače i kožu za koju su vezani. Pojavljuju se linije smijeha, bore oko usana, obješena koža na vratu, obješena koža očnih kapaka i obrva.

Djelovanje LPG uređaja na opuštenu kožu značajno smanjuje dubinu linija i smanjuje filtraciju masnih naslaga ispod brade koje se javljaju s obješenom kožom.